Barbara Seelt

Fysiotherapeute

Het sporten is er met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd begon ik met korfballen in Almere en tegelijkertijd startte ik mijn danscariere in dezelfde stad. Op mijn 10e werd ik Europees kampioen dansen, waardoor ik mij niet veel later volledig ben gaan focussen op de danssport.

Ik beoefende verschillende dansstijlen, totdat ik op mijn 17e een blessure opliep. Er werd mij verteld dat ik nooit meer op niveau zou kunnen dansen. Dit betekende dat mijn danscarriere beëindigd zou moeten worden, wat voor mij geen optie was. Ik ben op zoek gegaan naar hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en aan welke voorwaardes ik moest voldoen om weer te kunnen dansen. Hierdoor is mijn interesse in het vak fysiotherapie ontstaan. 

Tijdens mijn revalidatie ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie welke ik in 2016 succesvol heb voltooid. Gedurende deze opleiding ben ik volledig hersteld en heb ik de hoogst haalbare titels gewonnen. 

Vanaf begin 2017 ben ik werkzaam bij Topvorm Fysiotherapie, waar ik sporters door mijn eigen ervaring beter kan begrijpen. Mijn uitdaging is om ook andere sporters weer terug te brengen naar de top.