Emile Kool

Fysiotherapeut

Als fysiotherapeut ben ik werkzaam bij Topvorm Fysiotherapie in Almere nadat ik in juli 2007 mijn studie op de Hogeschool van Amsterdam heb afgerond. Door mijn bijzondere visie en behandelmethodiek ben ik in staat (top)sporters snel weer fit te krijgen. Sport is mijn passie en fysiotherapie de ultieme uitdaging; met passie voor mijn vak, gedrevenheid om mijn grenzen te verleggen en mijn kennis uit te breiden, hoop ik op mijn vakgebied ook veel beter te worden.

De complexiteit van het menselijk lichaam intrigeert mij zeer en ‘daagt’ mij elke dag uit om alles te willen weten van het menselijk lichaam. De klacht van een cliënt zie ik dan ook als een grote puzzel die opgelost moet worden. In mijn aanpak ben ik ambitieus door de diagnose van een dokter aan te vullen met een grondige analyse over verbanden die liggen tussen oorzaak en klacht. Hoe grondiger dit gebeurt, des te sneller de klacht is opgelost!

Fysiotherapie is een totaal gebeuren; medisch, inhoudelijk en maatschappelijk-sociaal. Medisch omdat je vakmatig ontzettend veel en snel leert van elke blessure, inhoudelijk ontdek je meer verbanden in het menselijk lichaam en maatschappelijk-sociaal werk je met een diversiteit aan topsporters waarmee een vertrouwensrelatie wordt opgebouwd. Werken in de fysiotherapie is, op deze manier, eerder hobby dan werk. Met heel veel plezier sta ik elke dag op de werkvloer mijn vak uit te voeren.