Fysiotherapie

fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van het houding- en bewegingsapparaat van de mens. De fysiotherapeut maakt gebruik van een breed scala van interventies (bv. training, Kinesiotape, Dry Needling, massage, mobiliseren etc.) om er voor te zorgen dat uw lijf weer optimaal kan bewegen/functioneren. Hierdoor bevorderen we het herstel proces zodat u snel weer pijnvrij en in topvorm bent. 

Hieronder volgen de diensten en (topsport)behandelingen die Topvorm fysiotherapie u kan bieden

Blessure behandeling

Op het moment dat u pijnklachten en/of bewegingsbeperkingen ervaart aan uw lichaam dan bent u bij Topvorm Fysiotherapie aan het juiste adres om deze te laten verhelpen. Doordat wij als praktijk ‘out of the box’ denken en behandelen zijn wij in staat uw klachten sneller dan gemiddeld te verhelpen.

Preventieve behandelingen

U kunt naast het laten behandelen van uw pijnklachten en blessures ook bij ons terecht om het risico op blessures te verkleinen, voorkomen is in onze ogen beter dan genezen. Tijdens deze onderzoeken en behandelingen zal gericht opzoek gegaan worden naar links en rechts verschillen die mogelijk in de toekomst tot klachten kunnen lijden. Hierbij valt te denken aan verschillen in de mobiliteit, stabiliteit en kracht (output).

Second opinion

Bent u onder behandeling en lijken de klachten niet of nauwelijks te verbeteren, dan kunt u overwegen om een afspraak bij ons te maken om uw klachten opnieuw te laten beoordelen. Door ons unieke manier van kijken naar het menselijk lichaam, bestaat er een grote kans dat wij wellicht dingen  zien en ‘ontdekken’ welke andere over het hoofd hebben gezien en wat de sleutel kan zijn naar volledig herstel van uw (pijn)klachten.

Kinesiotape

Deze tape is te herkennen aan de vaak opvallende kleur, welke regelmatig gezien wordt bij sporters. Wat vaak onbekend is, is dat dit bij veel meer klachten een ondersteuning kan zijn dan alleen het verbeteren van sportprestaties.

De tape kan worden ingezet bij het verminderen van vocht, stabiliseren van gewrichten, verhogen van spanning en/of verlagen van spanning in de spieren (afhankelijk van de doel van de fysiotherapeut) en het verminderen van pijn.

Dry Needling

Dry Needling richt zich op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints.  (Een triggerpoint kan naast een lokale drukpijn ook een uitstralende pijn naar andere plekken in het lichaam veroorzaken en daar de pijn beïnvloeden). Met Dry Needling worden spierverhardingen ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.